Három gyermek édesapja, férj és pszichológus vagyok. Jelenleg ebben a sorrendben.

Azért hoztam létre ezt a honlapot, mert azt tapasztalom, hogy a saját életemben felmerült alapproblémák és dilemmák nemcsak engem érintenek, hanem általános jellegűek. Így érdemes ezeket másokkal megosztanom, hogy beszélgethessünk róluk, együtt gondolkodhassunk és keressük a megoldásokat.

Sokáig csak éreztem, hogy bár mindenem megvan, amire itt és most egy „normális” ember vágyhat: szerető és támogató szűk és tágabb család, jó munka, biztos lakhatás és autó – valami mégsem stimmel. A testem különböző erőteljes jelzései (pl. krónikus immunbetegség), és hosszú töprengések, segítő beszélgetések után tudtam csak megfogalmazni magamnak, hogy mi lehet az, ami nem „stimmel”. A felismerés után kezdhettem el dolgozni a megoldáson és ekkortól figyeltem fel arra, hogy mások is ugyanezekkel a gondokkal élnek együtt – akár már eljutottak a felismerés szakaszáig, akár még csak kibeszélik magukból, vagy egyelőre pusztán szenvednek tőlük.

Nem egy konkrét, mindenre jó, tuti megoldást írok le honlapomon. Inkább megosztom eddigi élet- és munkatapasztalataimat, érzéseimet, „hangosan” gondolkodom, lehetséges alternatívákat keresek. Emellett újabb gondolatokat és lehetőségeket is várok, hozzászólások, cikkek formájában, hiszen a bölcsek köve nincs nálam.

Úgy vélem, igazából mindenkinek megvan a maga bölcsessége, amivel saját életét terelheti az elképzelt „aranyélet” felé. Ennek megvalósításához kívánok segítséget nyújtani.

 

Dr. Radnóti István